Țevi de sobă zincate sau emailate, cafenii sau negre
Element liniar
Cot la 90°
Racord T
Componentă H
Rozetă
Prețuri pentru țevi de sobă și accesorii (T-uri, cot, rozetă, H-uri) în funcție de dimensiune și material de fabricație:
Catalog cu prețuri pentru țevi de sobe, dimensiuni și accesorii
Realizați montarea unui coș de fum pentru sobă sau folosiți noile țevi de sobă fabricate special în acest scop?
Vă rugăm citiți următoarele informații:
Ar trebui să acordați atenție următoarelor detalii: În primul rând, să plasați soba într-un loc din care căldura se poate răspândi și în alte zone ale casei.
De asemenea, soba trebuie amplasată într-un loc în care se va putea realiza ușor ieșirea coșului de fum.
În ceea ce privește țevile și coșurile de fum trebuie să aveți grijă la următoarele:
1) Lungimea secțiunii orizontale să nu depășească lungimea tuturor secțiunilor verticale, adică interiorul și exteriorul secțiunii, deoarece, în caz contrar, nu se va mai produce convecția.
2) Alegeți ca porțiunea exterioară să fie coș de fum ECO PIPE izolat cu perete dublu, pentru a limita pierderile de căldură de la gazele arse, acest lucru ducând și la îmbunătățirea convecției. Astfel veți avea cel mai mare câștig de căldură, datorat atât creșterii convecției, cât și tendinței de scădere în urma răcirii, din cauza creșterii în densitate.
3) Instalarea sistemului de încălzire ar trebui să înceapă cu radiatorul (soba), elementul de bază. Pentru segmentul orizontal și partea interioară, procedura este următoarea: o parte a conductei de evacuare se introduce în exteriorul gurii de aerisire a sobei. Celălalt capăt este ascuns în partea interioară a următorului segment, cu o pantă ușoară spre sobă. Atunci când se face ieșirea din perete, se va introduce un element T, care va schimba direcția conductei în sus. În această porțiune verticală se pot produce condensări interne, de aceea se realizează plasarea componentei T, pentru schimbarea cursului conductei. Ambele direcții ale gazului ars vor intra în racordul T pentru a fi conduse, prin condensarea T-ului, într-o altă conductă de evacuare, în afară.
Atunci când selectați coșul de fum izolat ECO PIPE pentru partea exterioară, tipul direcției este prestabilit.
De asemenea, este bine de știut că o secțiune orizontală mare în instalarea coșului de fum sau în montarea țevii are riscul de a produce lichefiere, astfel rezultând scurgeri prin îmbinări. Aceasta este o problemă gravă, care este provocată nu numai de existența unui lung segment orizontal, ci și de calitatea lemnului pe care îl ardem. În cazul în care lemnele sunt umede sau nu s-au uscat complet, în timpul combustiei este eliberată umiditatea sub formă de vapori și, desigur, atunci când întâlnește pereții reci ai coșului de fum sau ai țevii, se transformă în apă.
Prin urmare, va trebui să vă furnizați lemn la începutul verii, de bună calitate și cu o eficiență termică ridicată, bine uscat și stocat în locuri aerisite, unde nu pătrunde ploaia.
În legătură cu alegerea coșului de fum, compania ECO PIPE vă pune la dispoziție coșuri de fum din inox izolate cu perete dublu și țevi (din inox, emailate sau zincate, cafenii sau negre), de o excelentă calitate și fabricație. Coșurile de fum izolate cu perete dublu sunt soluția ideală pentru toate segmentele exterioare ale sistemului de încălzire. Din punct de vedere calitativ, acestea ocupă primul loc. Urmează conductele neizolate din inox emailate și, în final, cele zincate. Pentru interior avem aceleași opțiuni: coșuri de fum din inox izolate, coșuri de fum din inox neizolate emailate și coșuri de fum din inox neizolate zincate.
Atunci când este amplasat interior și adiacent față de sobă, coșul de fum din inox își schimbă culoarea din cauza temperaturii ridicate, devenind astfel din argintiu lucios, auriu, până la vânăt, nemaiavând un aspect plăcut. Cele zincate își pierd și luciul acolo unde segmentul intră în contact direct cu focul. Spre deosebire de cele menționate mai sus, coșurile de fum emailate își păstrează culoarea datorită tratamentului special care li se aplică în procesul de fabricare. Emailul este un smalț, care conferă o suprafață de sticlă, special creată prin topire sau sintetizare, obținută în special din siliciu și din bariu, care se aplică pe suprafața unor obiecte metalice sau ceramice, pentru a le proteja împotriva coroziunii, a le îmbunătăți rezistența mecanică, a realiza izolarea lor, în scop decorativ etc. Smalțul (care este un compus de silicat anorganic, mineral) este complet sigur și ecologic, nu conține substanțe chimice dăunătoare și solubile în apă și rezistă la temperaturi foarte ridicate (> 850° C).
O soluție bună pentru întreaga instalație de încălzire este montarea între sobă și țevi a unei clapete deflectoare, pentru reglarea și controlarea ventilației, curenților de aer, gazelor arse.
De asemenea, cu ajutorul acestei componente se poate opri căldura care scapă în exces prin țevi și se poate face astfel economie de combustibil.